Etusivu > Kävijä- ja myyntitiedot Q1 2017

Kävijä- ja myyntitiedot Q1 2017

27.4.2017 10:56

Lehdistötiedote 27.4.2017

Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi 1,7 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Kauppakeskusten kävijämäärä kasvoi tammi-maaliskuussa 4,1 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Samaan aikaan kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi 1,7 prosenttia. Tammi- ja helmikuun myynti oli lähellä vuoden 2016 tasoa, kun taas maaliskuussa kasvua oli lähes viisi prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Sisustamisen ja kodintarvikkeiden sekä kahviloiden ja ravintoloiden myyntiin kirjattiin kaksinumeroisia kasvuprosentteja vuoden 2016 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Sen sijaan päivittäistavaran ja tavaratalojen myynti laski lähes viisi prosenttia, mihin yhtenä keskeisenä syynä on kauppakeskuksissa sijainneiden Anttilan tavaratalojen sulkeutuminen.