Etusivu > Kävijä- ja myyntitiedot Q2 2017

Kävijä- ja myyntitiedot Q2 2017

17.8.2017 09:40

Lehdistötiedote 17.8.2017

Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi lähes kuusi prosenttia vuoden toisella neljänneksellä

Suomalaisten kauppakeskusten kävijämäärä kasvoi 5,4, ja kokonaismyynti 5,8 prosenttia kuluvan vuoden toisella neljänneksellä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Vuositasolla kokonaismyyntien kasvu nousi 3,7 prosenttiin.

Myynnin kasvua vauhdittivat etenkin pääkaupunkiseudun suurten kauppakeskusten uudet laajennusosat. Kun näiden vaikutus poistetaan indeksistä, jää toisen vuosineljänneksen myynnin kasvu tasan kahteen prosenttiin. Tämäkin ylittää selkeästi vähittäiskaupan yleisen kasvun, joka oli huhti-kesäkuussa Tilastokeskuksen mukaan 1,5 prosenttia.